Met een recept met informatie voor de nieuwe bril op zak gingen we vandaag naar Kopenhagen om een nieuwe bril voor Alma te zoeken. Precies zoals we een jaar geleden ook hebben gedaan. Dit keer kreeg een opticien met de naam ‘Brillebutikken’ in de Teglgårdsgade in het centrum van Kopenhagen een bezoek van ons.
 
We gingen op een zaterdag kort na openingstijd naar de winkel. We werden begroet door een medewerker. De medewerker begroette Alma op kinderhoogte en kreeg daarmee een enorm pluspunt! Dat was een goed begin van het bezoek. Een deel van de winkel is gericht op kinderen, met een klein tafeltje en een paar stoeltjes waar ze kunnen tekenen en boekjes kunnen lezen terwijl ze wachten. We vonden al snel een ‘stijl’ en kleuropties. De medewerker was competent en had het formaat, de pasvorm en het bifocale glas onder controle. Binnen 15 minuten hadden we een besluit genomen.
De zonnebril vervangen we dit keer niet. We hergebruiken het montuur dat we een jaar geleden hebben gekocht, dus alleen de glazen hoeven vervangen te worden. Toen we weggingen, mocht Alma een klein beertje kiezen uit een mand, helemaal in de stijl van de beste ‘afspraak bij de dokter’. Ze liet dat toen we thuiskwamen heel trots aan haar broers zien. Ik zal niet aarzelen om in de toekomst weer naar deze winkel te gaan als we een nieuwe bril voor Alma nodig hebben. Volgens hun website hebben ze meer dan 350 kinderbrillen. En in ons geval is de levertijd 10 dagen.
 
Andreas, mijn man, was wel wat verbaasd dat we zo snel een bril hadden gevonden en besteld – hij had zich op basis van eerdere ervaringen voorbereid op het ergste. 🙂 Maar aan de andere kant was er zo meer tijd om op de terugweg te stoppen bij een leuke speeltuin. 🙂