Vandaag zijn we met Alma Kopenhagen in gegaan om een bril uit te kiezen – We gingen op jacht naar een gewone bril en een zonnebril. We hadden een kleine opticien met de naam ’Optikeren på Værnedamsvej’ uitgezocht, die ons was aanbevolen. Een charmant klein winkeltje met een heel grote keuze aan brillen voor kinderen – ze denken zelf dat het er ongeveer 700 zijn, maar ze hebben ze niet precies geteld. Dus het was tijd om op jacht te gaan naar een bril die zowel bij Alma’s gezicht als bij haar persoonlijkheid paste.
Met vriendelijke en competente hulp kreeg Alma verschillende brillen op haar neus, waarbij niet alleen onze smaak op de proef werd gesteld maar ook Alma’s geduld. Maar we hebben ons doel bereikt…
De keuze viel op een roze bril uit het meer opvallende deel van het assortiment, zoals je boven aan deze pagina kunt zien. Ik kan niet wachten tot hij klaar is. Niet in de laatste plaats omdat er geen krassen op zitten… Voorlopig althans.
We hebben ook een zonnebril uitgezocht met een bifocaal glas aan één kant, omdat ze met haar slechte oog heel gevoelig is voor licht. Dus we zijn klaar voor een zonnige zomer.
Kun je een opticien in Nederland aanbevelen die goed is voor kinderbrillen?